Da se italijanščine naučijo bolje in hitreje, je kriv Sergio :)

Kaj imata skupnega hrček Sergio in učenje italijanščine? Zakaj so pomladni meseci za učenje italijanščine najboljši?

Zgodbarjenje je pomemben element intenzivnega učenja jezika. Kot učiteljica italijanščine in njena naravna govorka, to že leta preizkušam in nadgrajujem v praksi. Na mojih skupinskih in individualnih tečajih italijanščine, se je učilo že več kot tisoč ljudi, kar mi je dalo priložnost za razvoj unikatnega učenja jezika. Tečajniki se jezika naučijo hitreje, kot bi se ga sicer in za to je kriv hrček Sergio.

Kdo sploh je Sergio in kaj ima z učenjem italijanščine?

Hrček Sergio se je tečaju italijanščine prvič pridružil že leta 2010. Kdo zares je in kakšno vlogo ima pri učenju jezika, odkrijte tukaj.

Sergio je zelo poseben srček, ki se z veseljem uči italijanščine in se (ne)rad zdravo prehranjuje. Ker se že toliko let intenzivno druži z ljudmi, je prevzel tudi precej njihovih lastnosti. Tako ima naprimer odlično sposobnost prilagajanja in vživljanja v različne situacije. Svojo življenjsko zgodbo zato nesebično prilagaja potrebam, ki jih imajo tečajniki italijanščine.

Ljudje se učijo italijanščine iz različnih vzrokov

Ste vedeli, da naj bi italijanščino govorilo več kot 85 milijonov ljudi po vsem svetu? Poleg prebivalcev Italije, kjer je italijanščina uradni jezik, tudi v Ameriki in Veliki Britaniji, kjer so močne skupnosti italijanskih izseljencev. In nenazadnje tudi v Sloveniji, na dvojezičnem območju. Veliko učencev in dijakov se uči italijanščine kot prvega ali drugega tujega jezika. Individualno ali v manjših skupinicah prihajajo tudi na inštrukcije ali dodatne ure in Sergio se je že večkrat izkazal za njihovega odličnega prijatelja, zaupnika in kolega pri učenju.

Čeprav se Sergio odlično razume z najstniki, se neverjetno dobro vklaplja tudi v poslovno okolje. Italija je namreč gospodarska partnerica številnih slovenskih podjetij in njihovi zaposleni redno prihajajo na začetne in nadaljevalne tečaje poslovne italijanščine.

Čas v letu, ko je Sergio najbolj lačen… novih znanj.

Kot vsi glodavci, tudi Sergio pozimi rad spi, spomladi pa je poln energije in željan novih dogodivščin. Očitno sta njegova dobra volja in zagnanost močno nalezljivi, saj že več let opažam, da so tečajniki v spomladanskih mesecih še posebej učljivi in v tem času njihovo znanje jezika napreduje bolj, kot v zimskih mesecih.

Vsi, ki si želite naučiti italijanščine ali nadgraditi znanje, lepo vabljeni v Sergiovo družbo.

V marcu, aprilu in maju je na voljo še nekaj individualnih terminov, v Sežani, ali preko Zooma. Dogovorimo se lahko tudi za skupinski tečaj, kjer učenje poteka v manjši skupini in je zelo interaktivno. Več o tečajih si lahko preberete tukaj.