Sergio ni le tržaški James Bond!

Saj poznate Zmellkov in njihovega Sergia? Seveda ga, ampak Zmellkow Sergio ni edini, ki je (bil) malo poseben.

Tudi Il cappuccino in gita ima svojega Sergia! Naj ti predstavimo našega strastnega pivca cappuccina, nepoboljšljivega čokoholika, žurerja, nadvse prizadevnega učenca italijanščine in dežurnega krivca za različne zgode in prigode.

 

 

Skratka, Sergio je hrček, ki ne hrčka le hrane, ampak tudi znanje. Redno dela domače naloge, ker se zaveda, da le z domačimi nalogami lahko utrdi učno snov. Redno hodi na predavanja, ker se zaveda pomena utrjevanja izreke in pridobivanja samozavesti. Prav tako se rad druži  – njemu najljubši so rojstni dnevi, ker poleg veselja, smeha in druženja pomenijo tudi kaj dobrega za pod zob. Priročen je tudi, ko uspešno na fotografijah nadomešča vse tečajnike, ki jim fotografiranje ni ljubo. 🙂

 

 

Šalo na stran – Sergio je naša plišasta maskota. A tudi pri učenju italijanščine za odrasle se pogosto izkaže kot nadvse uporaben učni pripomoček in v učni proces vnaša nekaj igrivosti.

Sproščenost v učnem procesu namreč tako za mlade kot mlade po srcu prinaša hitrejše usvajanje znanja, praktični primeri prisrčnih ali smešnih asociacij pa lažje pomnenje izjem, nepravilnih glagolov ali kakšnih drugih jezikovnih posebnosti. Sergio prav zato vztrajno obiskuje večino jezikovnih tečajev – ker vzbudi zanimanje, omogoča učenje preko asociacij in se zna odlično prilagoditi predznanju posameznika ali skupine.

Vabljeni na Un cappuccino in gita con Sergio.