Obisk karnevala v Benetkah je del učenja italijanščine

Razlog za to je preprost: učenje jezika je povezano s spoznavanjem kulture, navad, kulturnih in jezikovnih vzorcev.

 

 

»Kaj ti bo znanje jezika, če ga ne znaš uporabiti v vsakdanjem življenju?« To je izhodišče, ki mu je Elda zvesta vse od njenega prvega tečaja italijanščine. Da tečajniki jezik, ki se ga učijo, uporabljajo tudi v praksi.

Obisk karnevala v Benetkah je le eden od primerov obiska sosednje Italije. V vsaki skupini jezikovnih tečajev Il cappuccino in gita si zastavijo svoj cilj, svojo skupinsko ekskurzijo, svoj izlet. In najpogosteje je odločitev sprejeta zelo spontano. Poleg karnevala se skupine odločijo za novoletni obisk Trsta, praznično nakupovanje na stojnicah decembrskih sejmov v zamejstvu, popoldanski cappuccino na sončku na katerem od tržaških trgov ali pa kaj tretjega.

 

 

Ne glede na to, kam se odpravijo, je namen isti – učenje jezika v praksi skozi zabavne pripetljaje in tkanje odnosov med člani skupine. Si želiš poskusiti Il cappuccino in Gita?

Pridruži se kateri od skupin in postani del popotovanja do znanja.

 

Ko je Elda v razredu prvič omenila izlet v Benetke, smo bili prepričani, da je to ena njenih številnih navihanih šal. Ko pa nam je predvajala posnetek prejšnjih skupin iz Gita al Carnevale di Venezia smo vsi zadovoljno dojeli, da je to izkušnja, ki nas kmalu doleti 🙂

 

In tako smo se v četrtek pred slavnim Pustnim torkom zbrali in se odpravili na železniško postajo v Monfalcone. Seveda smo si sami morali kupiti vozovnico in v prakso spravi vse tisto, o čemer je bilo govora med vajami v učilnici. Na vlaku smo si ponovno ogledali zemljevid Benetk in sestavili načrt dneva. Med »sošolci« smo se tako še dodatno povezali in zabavali. Uživali smo na vsakem koraku, se sprehodili med ulicami, videli beneške znamenitosti… Elda nas je vzpodbujala, da smo sami kupovali spominke in si naročili znameniti cappuccino con le fritelle di Venezia. Čudovite maske so osvojile naše poglede, tako kot neskončna karizma tega izjemnega mesteca na vodi. Domov smo se vrnili prepolni vtisov in polnim nahrbtnikom prečudovitih fotografij. Seveda, tudi z domačo nalogo! Čisto v Eldinem stilu 🙂

 

Tatjana, Sežana